Gå til hovedindhold

Corona lægger skøjtebanen på is

Der kommer ingen udendørs skøjtebane i Musikhusparken i år på grund af Corona-restriktionerne.

 • Læs op

Indhold

  Normalt ville arbejdet med at opsætte skøjtebanen mellem Musikhuset og Rådhuset begynde i disse uger, men i år kommer der ingen udendørs skøjtebane i midten af Aarhus.

  Det er rigtig, rigtigt ærgerligt, at vi ikke kan sætte skøjtebanen op i år. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at man kan løbe på skøjter og hygge sig her i Aarhus i vintermånederne. Men vi er nødt til først og fremmest at sikre, at vi stopper spredningen af Coronavirus, og derfor mener vi, at det mest ansvarlige er ikke at sætte skøjtebanen op,” siger rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

  Med de nuværende Coronarestriktioner må der ikke være mere end 50 personer på skøjtebanen. Det er svært at opdele banen i zoner, da mange af skøjteløberne befinder sig langs og nær siderne i ringen, og det vil være nærmest umuligt at sikre, at skøjteløberne holder den nødvendige afstand til hinanden. Derudover er skøjtebanen traditionelt et populært samlingspunkt i byen, og lukningen sker derfor også for at sikre, at den ikke udvikler sig til et hotspot.

  Det er en skam, at det, der normalt er skøjtebanens største styrke, nu bliver årsagen til, at den ikke kommer op. Men tiden kræver, at vi er sammen hver for sig, og at vi passer på hinanden,” siger Rabih Azad-Ahmad.

  Sidst opdateret: 21. september 2023