Gå til hovedindhold

Få varmen i ny udendørs sauna på Aarhus Svømmestadion

Fredag den 28. maj slår Aarhus Svømmestadion dørene op til en ny sauna ved udendørsbassinet.

 • Læs op

Indhold

  Der er godt nyt og varmt nyt til alle, der fryser i denne kolde og våde maj måned. På fredag d. 28. maj åbner en ny udendørssauna på Aarhus Svømmestadion – den er unisex og kræver derfor badetøj.

  Jeg glæder mig over, at vi nu kan tilbyde denne nye og flotte udendørssauna for alle svømmerne på Aarhus Svømmestadion. Gæsterne har løbende kunne følge med i arbejdet med den nye sauna og mange har været ivrige efter at afprøve den. Saunaen kan forhåbentlig være med til at holde os varme, nu hvor vejrudsigten ikke har vist sig fra sin bedste side i længere tid”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

  Saunaen er etableret i aspetræ og der er afdæmpet belysningen med lysledere. I forrummet til saunaen er der etableret to varmtvandsbrusere samt en koldvandsbruser. Saunaen er etableret med respekt for og integreret i eksisterende bygningsværk. Saunanen er til alle uanset køn og der er derfor krav om badetøj.

  Etableringen af saunaen er blevet en realitet på baggrund af coronapuljen, der er med til at sikre arbejdspladser og beskæftigelse under coronakrisen. Byggeriet af saunaen er derfor blevet fremrykket for at sikre arbejdspladser.

  På grund af corona-restriktionerne er det plads til 6 personer ad gangen. Tallet vil blive justeret, i takt med at der kommer nye retningslinjer. Udendørssaunaen er åben i tidsrummet 8-20 på hverdage samt følger de normale åbningstider lørdag og søndag. Saunaerne i dame- og herreomklædning er åben i hele den offentlige åbningstid.

  Vi skal fortsat huske på at overholde coronaretningslinjerne:

  • Max 6 personer i saunaen ad gangen
  • Hold 1 meters afstand
  • Medbring eget håndklæde til at sidde på i saunaen
  • Det er ikke tilladt at sidde på de markerede områder
  • Hvis hensyn og begræns tiden i saunaen, så flest mulige kan bruge faciliteten
  Sidst opdateret: 1. december 2023