Gå til hovedindhold

Kom til Gellerupbadets fødselsdag

Gellerupbadet fylder 50 år. Det fejrer vi med kaffe og kage kl. 15.00 fredag d. 19. november kl. 15.00.

 • Læs op

Indhold

  Kom til Gellerupbadets fødselsdag fredag d. 19. november kl. 15.00. Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, kommer til fejringen og holder en tale i forbindelse med badets 50 år fødselsdag. Gellerupbadets venner sørger for kaffe og kage i opholdsrummet, hvor du også kan se en lille udstilling med billeder af Gellerupbadet gennem tiden. 

  Gellerupbadet har ligget i hjertet af Brabrand i 50 år. Men hvad er der sket i vandet, i saunaen i mellem de ufattelig mange mennesker og kulturer, der er mødtes lige her - i Gellerupbadet? Det har vi fået samlet i en podcast i forbindelse med badets 50 år fødselsdag. Læn dig godt tilbage, tag høretelefoner på og lyt til badegæsternes stemmer:
  https://linktr.ee/Gellerupbadet

  Badets historie

  Gellerupbadet blev indviet d. 19. november 1971 og var på daværende tidspunkt provinsens største svømmehal. Oprindeligt havde badet fire bassiner og det var overdækket med en glasbelagt stålkonstruktion efter drivhusprincippet. Arkitekten Knud Blach Petersen leverer tegningerne og badet blev opført og drevet af Brabrand Boligforening frem til 2002.

  I 2002 overtog Aarhus Kommune ejerskabet af badet. I forbindelse med et omfattende sparekatalog i 2006 frygter badets venner en lukning, men badet ender dog med at gå fri af sparerunden.

  Sidst opdateret: 1. december 2023