Gå til hovedindhold

Den udendørs skøjtebane bliver ikke stillet op i år og der slukkes for saunaer

Aarhus Kommune skal bidrage til at reducere energiforbruget under den igangværende energikrise.

 • Læs op

Indhold

  Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der har besluttet at den udendørs skøjtebane foran Musikhuset ikke bliver opstillet i år, der bliver slukket for saunaerne i flere svømmehaller, og vandtemperaturen i flere bassiner bliver sænket.

  Den europæiske klimakrise betyder, at borgerne i Aarhus må undvære den populære udendørs skøjtebane foran Musikhuset. Desuden vil der blive slukket for saunaerne i svømmehallerne i bl.a. Lyseng, på Aarhus Svømmestadion og i Gellerupbadet. Der vil også blive skruet ned for temperaturen i flere bassiner. Det har rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad besluttet, efter at regeringen i dag har opfordret kommunerne til at spare på energien.

  ”Vi står midt i den alvorligste energikrise i nyere tid. Det er helt afgørende, at vi alle bidrager, hvor vi kan. Desperate tider, stiller krav om alvorlige handlinger. Løsninger, som vi tidligere helt ville have udelukket, viser sig nu at være helt nødvendige. Vi skal som kommune gå foran og bidrage til, at vi kommer bedst muligt igennem krisen,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

  Rådmanden opfordrer desuden foreninger og institutioner til også at bidrage til at reducere energiforbruget, ligesom han løbende vil holde øje med, om der kan blive behov for yderligere tiltag.

  Sidst opdateret: 21. september 2023