Gå til hovedindhold

Badeanstalten Spanien lukker midlertidigt for at sikre fremtidens rene badevand

Badeanstalten Spanien skal have skiftet sandfiltre. Badeanstalten lukker derfor midlertidigt fra den 20. november.

 • Læs op

Indhold

  Badeanstalten Spanien er efterhånden en moden dame på 90 år, der er begyndt at knirke. Derfor lukkes anstalten fra den 20. november 2023 for at udføre nødvendigt vedligeholdelsesarbejde.

  "Det er nødvendigt at lukke ned, så vi kan fremtidssikre Badeanstalten Spanien. December er heldigvis ikke en af de travle måneder, og vi regner med at have alt klar, når folks nytårsforsæt skal føres ud i livet", siger chef for Sport og Fritid i Aarhus Kommune Heidi Frostholm Holch.

  Den primære årsag til nedlukningen er, at der skal udskiftes tre sandfiltre på hver 5,5 m3. Sandfiltrene er vigtige for, at anlægget kan holdes kørende og sikre rent badevand, og det er nu lykkedes at skaffe de nødvendige håndværkere til at løse opgaven.

  Hvis ikke sandfiltrene udskiftes i år, er der risiko for, at der kan ske langt større skade. Udskiftningen kommer til at koste 1,2 millioner kroner.

  Nye bænke i saunaerne

  Under lukkeperioden, som varer til og med d. 11. januar 2024, vil man udføre flere reparationer. Eksempelvis vil saunaerne få nye bænke, ligesom herreomklædningsrummet vil blive genopfrisket.

  Badeanstaltens brugere med månedskort vil fortsat kunne benytte sig af Aarhus Svømmestadion, Gellerupbadet og Lyseng Svømmebad.

  Har du brug for at sætte dit månedskort i bero i perioden, hvor vi holder lukket? Så kontakt billetsalget næste gang du er i Badeanstalten eller send os en mail: info@vigirbyenpuls.dk. 

  Sidst opdateret: 8. januar 2024