Gå til hovedindhold

Aarhus Skøjtehal i gang med gennemgribende renovering

Den sidste skøjtetur er tilbagelagt på Aarhus Skøjtehals gamle isbane fra 1964. Når skøjtehallen åbner igen til oktober, kan byens skøjteløbere se frem til at skøjte på en ny miljøvenlig isbane.

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Skøjtehal benytter sommerlukningen til at foretage en gennemgribende renovering. Blandt andet skal det gamle isbanegulv fra 1964 isoleres og køle- og ventilationsanlæggene skal skiftes til mere energibesparende anlæg.

  Renovering forventes af give en besparelse på 50 procent på de fremtidige energiregninger.

  Jeg glæder mig over, at vi nu kan give skøjtehallen en tiltrængt opdatering samtidig med, at vi gør en positiv forskel for miljøet. Det er vigtigt for mig, at vi har fokus på at sikre så gode og bæredygtige faciliteter som muligt,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

  Renovering fra gulv til loft

  Den omfattende renovering bliver fra gulv til loft. Den gamle isbane havde stort set ingen isolering i gulvet. Nu lægges der en isolering der gør, at der fremover skal bruges færre ressourcer på at klargøre isen og bruges langt mindre energi for at holde isen frossen. Hvor skøjtebanens medarbejdere på den gamle isbane kørte otte til tolv centimeter is på banen skal der på den nye bane kun køres tre-fem centimeter is på. Køleanlægget bliver ligeledes renoveret. Det gamle ammoniak-anlæg udskiftes til et mere klimavenligt CO2-anlæg og der opsættes et nyt moderne ventilationsanlæg i hallen. Som en del af renoveringen udskiftes også træbanden rundt om isbanen, da nye regler gør, at banden ikke er tilladt efter 2020.

  Som en ekstra bonus vil renoveringsarbejdet også give en lunere oplevelse til de siddende publikummer. Der opsættes strålevarmepaneler i loftet, så tilskuerne kan tænde for varmen, hvis de har brug for at lune sig, mens de overværer aktiviteterne inde på banen.

  Det forventes, at renoveringen vil koste omkring 20 millioner kroner.

  Sidst opdateret: 21. september 2023