Gå til hovedindhold

Kom til international hjertestarterdag

Vi gentager succesen fra foråret og inviterer alle til at deltage i vores hjertestarterdag onsdag d. 16. oktober på Frederiksbjerg Idrætscenter - Aarhus Svømmestadion.

  • Læs op

Indhold

    Hvert år d. 16. oktober afholdes international hjertestarterdag rundt om i Danmark. På denne dag sættes der fokus på hjertestop og genoplivning i forbindelse med hjertestop, herunder brug af hjertestarter.

    På Aarhus Svømmestadion og Frederiksbjerg Idrætscenter vil vi gerne støtte op om denne dag og sætte fokus på, at ALLE kan være med til at øge overlevelsen ved hjertestop.

    Vi gentager succesen fra foråret og inviterer alle til at deltage i vores hjertestarterdag onsdag d. 16/10 på Frederiksbjerg Idrætscenter.

    Program

    • Kl. 10:00-18:00 står vores livreddere klar i forhallen, hvor man bl.a. kan prøve at give hjertemassage, påsætte en hjertestarter, opdage nogle af de mange hjertestartere i lokalområdet eller bare få en uformel snak med livredderne om hjertelungeredning.
    • Kl. 10:00-11:00 og 11:30-12:30 kan du prøve kræfter med livredning i vand, hvor vi bl.a. vil øve bjergning og optræk af en bevidstløs person samt have tid til lidt leg i vandet. Tilmeld dig her: https://vigirbyenpuls.halbooking.dk/
    • Kl. 16:00-18:00 vil Bamsehospitalet komme på besøg, hvor børn kan medbringe deres bamse til undersøgelse af en læge og gennem en legende tilgang kan få en god oplevelse med sundhedsvæsnet og lære lidt om hjertestop.
    • Kl. 17 og 18 er der saunagus med hjerte-tema, hvor du får 30 min. saunagus med hjertelige dufte og snacks. Køb billet her: Saunagus (vigirbyenpuls.dk).
    • Kl. 10:00-18:00 deltag i Hertestarterløbet.

    Alle er velkomne! Begivenheden henvender sig både til familier, idrætsudøvere og alle andre, der ønsker at lære livreddende færdigheder. Vi ønsker at øge bevidstheden om hjertestop og vigtigheden af hurtig indgriben samt give folk mulighed for at lære livreddende færdigheder i en sjov og interaktiv atmosfære.

    Træd til og gør en forskel!

    Sidst opdateret: 11. oktober 2024